Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Curs calificare Pavator

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1000 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Cei care practica ocupatia de pavator lucreaza in sectorul constructii. Activitatea se desfasoara in santierele de constructii, lucrandu-se in echipa, atat in spatii acoperite cat si in spatii descoperite, in conditii de temperaturi extreme, acest lucru determinand o expunere permanenta la oscilatii de temperatura si umiditate. Pavatorii pot fi temporar relocati de pe un santier pe altul.

Pavator din sectorul constructii trebuie sa stie sa masoare, sa taie dale si pavele, sa ciopleasca piatra, sa realizeze pavaje din dale, pavele si piatra, sa sape, sa compacteze fundatia si pavajul, sa monteze accesoriile, sa prepare betoane si mortare pentru fixarea pavajului, sa utilizeze echipamente termice de compactat si electrice de gaurit, taiat si cioplit, sa intervina pentru reabilitarea pavajelor deteriorate, sa identifice corect tipul de pavaj care trebuie folosit pentru remedieri. Pentru realizarea activitatii sale, pavatorul in constructii, se foloseste de: AMC-uri si SDV-uri: ciocan, cleste, patent, trusa de chei, ghilotina de taiat, sapa, grebla, casma, lopata, tarnacop, polizor unghiular, ciocan rotopercutor, mai mecanic si de mana, placa vibranta si materiale, piese: nisip, mortare si betoane, pavele, dale de beton si piatra, borduri, jgheaburi, trepte si contratrepte prefabricate etc.

Principalele functii indeplinite de cel care lucreaza ca pavator sunt urmatoarele: Planificarea si pregatirea activitatii de pavare Executarea lucrarilor pregatitoare pentru pavare Realizarea pavajelor Prepararea betoanelor si mortarelor

In vederea indeplinirii sarcinilor sale pavatorul trebuie sa detina cunostinte de baza de matematica, geometrie, rezistenta materialelor folosite in lucrarile pavare, de interpretare a documentatiilor si instructiunilor de lucru, tehnologii de preparare mortare si betoane, normative in domeniu etc.

De asemenea, trebuie sa aiba o serie de aptitudini, cum ar fi: atentie, indemanare, spirit de observatie, putere de analiza si decizie, spirit de echipa, adaptabilitate la situatii noi, viteza de reactie etc.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura